Hipnoza şi fumatul

Puteţi să vă lăsaţi de fumat cu ajutorul hipnozei

A te lăsa de fumat cu ajutorul hipnozei reprezintă adesea ultimul demers pentru persoanele care trebuie neapărat să se lase de fumat din motive de sănătate. Ajung în cabinet abia crezând în asta şi au impresia că dependenţa lor este atât de puternică încât nimic nu o poate sfărâma.

Foarte mulţi fumători se cred dependenţi de tutun în acelaşi fel în care toxicomanii sunt dependenţi de droguri. Ei îşi compară comportamentul cu cel al persoanelor care iau substanţe creând o dependenţă chimică şi fiziologică.

Pentru a evita efectele sevrajului care pot fi foarte serioase, un adevărat toxicoman trebuie să ia nu doar substanţa de care este dependent, ci, în plus, trebuie să ia cantitatea cu care este obişnuit.

Unele dintre aceste efecte pot fi cu adevărat dăunătoare pentru sănătatea şi viaţa persoanei: greţuri, palpitaţii, halucinaţii, vomismente, tremurături, comă sau chiar moartea.

Din contră, dacă din diferite motive, un fumător nu poate fuma (spitalizare, deplasări lungi cu avionul, angină sau dureri de gât), el poate deveni puţin agitat, dar nu se confruntă cu majoritatea efectelor secundare menţionate mai sus.

În consecinţă, un fumător care fumează de obicei treizeci de ţigări pe zi şi care, dintr-un motiv oarecare, fumează doar douăzeci, nu resimte nevoia de a-şi ajusta doza de nicotină neconsumată, în timp ce un toxicoman trebuie să ia cantitatea “corectă” de drog.

Vă puteţi cu adevărat opri din fumat?

Există o mare diferenţă între un fumător care s-a lăsat de fumat şi un nefumător. Fumătorul rezistă curajos dorinţei de a fuma, dar pentru un nefumător nu există nimic mai neplăcut decât tutunul.

Poate aţi auzit şi dumneavoastră vorbind persoane care s-au lăsat de fumat cu 10 ani în urmă şi care încă spun: “ de fiecare dată când iau o bere sau o cafea aş vrea să aprind o ţigară.”

Dacă vreţi să vă lăsaţi de fumat, lucrul acesta poate fi descurajant.

Dar asta înseamnă doar că aceste persoane s-au lăsat de fumat doar la un nivel conştient.

Ei au decis deliberat şi conştient să se oprească, s-au oprit, dar abstinenţa lor este susţinută doar de către voinţă.

Inconştient, fumatul rămâne o perspectivă atrăgătoare şi acesta este aspectul din care dependenţa de ţigară trebuie abordată.

Dacă vreţi să vă lăsaţi de fumat, faceţi-o corect!

Există duzine de moduri de a te lăsa de fumat: plasturi, gumă de mestecat, pastile, inhalatorare etc.

De altfel, există şi mulţi oameni dispuşi să vă spună cum să vă lăsaţi de fumat – veţi găsi peste tot sfătuitori.

Dar rari sunt cei care iau în seamă acel element esenţial care este spiritul inconştient.

Dacă veţi face efortul de a vă elibera de efectele groaznice ale dependenţei de nicotină, de să nu o faceţi corect?

Utilizaţi un mijloc de sevraj de tutun care vă eliberează pentru totdeauna de nevoia de a fuma.

Cea mai bună metodă pentru a te lăsa de fumat

Metoda de oprire a fumatului cu ajutorul hipnozei va deturna încet spiritul dumneavoastră dinspre dorinţa irezistibilă de a fuma până spre o totală eliberare de dependenţa de ţigară.

Nu veţi mai fi dominat de nevoia de a fuma. Nu vă veţi mai planifica ziua astfel încât să puteţi fuma, nu veţi mai fugi să vă cumpăraţi ţigări ieşind de la muncă sau în timpul serii, nu vă veţi mai nelinişti că nu aveţi destule ţigări.

Metodele pentru oprirea din fumat care tratează dependenţa de tutun ca pe o dependenţă fizică la nicotină (plasturi, gumă de mestecat etc.) au o foarte slabă rată de reuşită (aproximativ 23%). Fabricanţii de medicamente împotriva dependenţei de tutun afirmă că acestea sunt eficace atât în cazul dependenţelor fizice, cât şi psihice, dar efectele secundare sunt destul de importante: greţuri, dureri de cap, balonări, vise ciudate şi schimbări în percepţia gustului.

Aşadar, pentru a pune capăt adicţiei, fumătorul trebuie să dea dovadă de un echilibru psihologic puternic şi să-şi mobilizeze întreaga sa voinţă.

O schimbare în condiţiile de viaţă sau un stres important pot reduce la zero toate eforturile depuse de-a lungul lunilor sau chiar a anilor.

Metodele sevrajului de nicotină prin hipnoză în mai multe şedinţe (8 – 10 şedinţe) sunt cele care dau cele mai bune rezultate (67%).

O tehnică ce face apel la doar jumătate din numărul acestor şedinţe are şanse de reuşită de 25%.

Mă voi lăsa imediat de fumat?

Mulţi fumători sunt surprinşi atunci când li se spune că pot continua să fumeze după prima şedinţă de hipnoză:

“Veţi continua să fumaţi şi, pe măsură ce progresaţi cu programul şi spiritul vostru inconştient se impregnează de noile condiţionări, vă veţi opri în momentul în care simţiţi că nu mai doriţi cu adevărat să fumaţi.”

Vi se pare că lucrurile sunt uşoare cu lăsatul de fumat? Bineînţeles! Aveţi nevoie să mobilizaţi o voinţă extraordinară pentru a înceta cu acest obicei? Nu, cu siguranţă!

Consultaţi un hipnoterapeut

Pentru rezultate efective şi permanente, este de preferat să vă consultaţi şi să lucraţi cu un hipnoterapeut calificat.

Aceşti profesionişti sunt formaţi special pentru a vă ajuta să vă depăşiţi dependenţa de nicotină.

Poate fi insuficient să vă sevraţi cu ajutorul autohipnozei dacă nu sunteţi exersat suficient în practica ei.

În plus, dificultatea de a fi în acelaşi timp ghid şi subiect, o înţelegere greşită sau una incompletă a metodei va conduce la absenţa rezultatelor dorite şi poate da naştere la frustrare şi descurajare.